polityka prywatności

Ta strona opisuje, jak zarządzać stroną internetową w związku z przetwarzaniem danych osobowych użytkowników, którzy jej używają. Jest to zawiadomienie dostarczone również na podstawie art. 13 z nogi. Dekret nr. 196/2003 - Kod osobistej ochrony danych dla osób wchodzących w interakcje z usługami online Mecmar Spa, dostępnymi pod adresem https://www.mecmargroup.com/ W obwieszczeniu jest również mowa o zaleceniu nr 2/2001, które europejskie organy ochrony danych osobowych przyjęły w celu ustanowienia minimalnych wymogów dotyczących gromadzenia danych osobowych w Internecie.

Kontrola danych

Po zapoznaniu się z niniejszą stroną internetową mogą być przetwarzane dane dotyczące zidentyfikowanych lub możliwych do zidentyfikowania osób. Administratorem danych jest firma Mecmar Spa z siedzibą w Via Copparo 29 - 37046 Minerbe (Werona).

Gdzie przetwarzane są dane

Przetwarzanie związane z usługami online tej witryny odbywa się w wyżej wymienionych biurach Mecmar Spa. Dane osobowe dostarczone przez użytkowników, którzy zgłaszają prośby o wycenę, są obsługiwane przez personel techniczny wyznaczony do tego celu i są wykorzystywane wyłącznie do wykonania żądanej usługi i będą ujawniane stronom trzecim tylko wtedy, gdy jest to konieczne do powyższego celu. Żadne dane z usługi online nie są przekazywane ani ujawniane. Czasami konserwacja może być przeprowadzana przez wyznaczone osoby trzecie.

Rodzaj przetwarzanych danych

Przeglądanie danych
Podczas normalnej pracy systemy komputerowe i procedury oprogramowania przeznaczone do obsługi tej strony internetowej uzyskują dane osobowe, których transmisja jest domniemana w korzystaniu z protokołów komunikacji internetowej. Informacje te nie są gromadzone w celu powiązania ze zidentyfikowanymi osobami, ale z samej swojej natury mogą , poprzez przetwarzanie i powiązania z danymi przechowywanymi przez strony trzecie, prowadzą do identyfikacji użytkowników. Ta kategoria danych obejmuje adresy IP lub nazwy komputerów używanych przez użytkowników, którzy łączyli się ze stroną internetową, URI (Uniform Resource Identifier) Adresy żądanych zasobów, czas żądania, metoda zastosowana do przesłania zapytania do serwera, rozmiar pliku uzyskanego w odpowiedzi, kod numeryczny wskazujący status odpowiedzi z serwera (udany, błąd itp.) i inne parametry dotyczące systemu operacyjnego i środowiska IT użytkownika. Dane te służą wyłącznie do uzyskania anonimowych informacji statystycznych o korzystaniu ze strony internetowej i sprawdzeniu jej działa poprawnie i jest usuwany natychmiast po przetworzeniu. Dane mogą być wykorzystywane do weryfikacji odpowiedzialności w przypadku hipotetycznych przestępstw przeciwko stronie internetowej. Poza tą możliwością dane związane z kontaktami online nie trwają dłużej niż siedem dni.

Dane dobrowolnie dostarczone przez użytkownika
Opcjonalne, jednoznaczne i dobrowolne przekazywanie wiadomości e-mail na adres e-mail adresowany na tej stronie wiąże się z późniejszym nabyciem adresu nadawcy, który jest wymagany do odpowiadania na wnioski, a także wszelkich innych danych osobowych w wiadomości. Wykorzystanie danych osobowych w przypadku każdej transmisji materiałów reklamowych, informacji o sprzedaży, sprzedaży produktów lub usług przez Mecmar Spa, a także komunikacji z osobami trzecimi w celu oferowania produktów lub usług, nastąpi to wyłącznie po uzyskaniu zgody nadawcy, poprzez zaznaczenie wskazanego pola. Szczegółowe informacje zbiorcze będą stopniowo zgłaszane lub wyświetlane na stronach witryny internetowej przeznaczonej dla usług specjalnych na żądanie.

Jak przetwarzane są dane

Dane osobowe są przetwarzane za pomocą zautomatyzowanych narzędzi przez czas konieczny do osiągnięcia celów, dla których zostały zgromadzone. Stosuje się szczególne środki bezpieczeństwa, aby zapobiec utracie danych, nielegalnemu lub niewłaściwemu użyciu i nieuprawnionemu dostępowi. Mecmar Spa przejął wszystkie minimalne zabezpieczenia środki przewidziane w przepisach prawnych. Inspirując się międzynarodowymi standardami, firma Mecmar Spa przyjęła również dodatkowe środki bezpieczeństwa, aby zminimalizować ryzyko dotyczące prywatności, dostępności i integralności gromadzonych i przetwarzanych danych osobowych.

Udostępnianie, przesyłanie i rozpowszechnianie danych

Zebrane dane zostaną przekazane lub przekazane innym firmom w celu ściśle powiązanych działań zaprojektowanych do działania usługi, takich jak zarządzanie systemem informatycznym. Dane osobowe dostarczone przez użytkowników, którzy zażądają lub wymagają usług, mogą być ujawnione poza spa Mecmar, jak pokazano na ilustracji. szczegółowe zawiadomienia przewidziane dla każdej formy gromadzenia danych. Inne niż te przypadki, dane nie zostaną ujawnione, ani przekazane nikomu, chyba że wymaga tego umowa lub wymaga zgody zainteresowanych stron. W tym sensie dane osobowe mogą być przekazywane stronom trzecim tylko i wyłącznie, jeśli 1. Istnieje wyraźna zgoda na udostępnianie danych stronom trzecim.
2. Istnieje potrzeba dzielenia się informacjami ze stronami trzecimi w celu zapewnienia wymaganej usługi 3. Konieczne jest wypełnienie obowiązku nałożonego przez prawo, rozporządzenie lub prawodawstwo UE 4. Konieczne jest wypełnienie próśb organu sądowego lub publicznego organu bezpieczeństwa Żadne dane z usługi online nie są ujawniane

Prawa zaangażowanych stron

Strony powiązane z danymi osobowymi mają prawo, w dowolnym momencie, do uzyskania potwierdzenia istnienia lub braku takich danych oraz do zapoznania się z ich treścią i pochodzeniem, sprawdzenia ich dokładności lub żądania integracji, aktualizacji lub korekty zgodnie z przepisy art. 7 nog. Dekret z 30 czerwca 2003 r. Nr. 196. Po raz kolejny, zgodnie z powyższym artykułem, masz prawo zażądać anulowania, przekształcenia w anonimową formę lub blok danych przetwarzanych niezgodnie z prawem, aw każdym razie, sprzeciwić się jego przetwarzaniu, z uzasadnionych powodów.Żądania muszą być wysłane do działu prawnego Mecmar Spa.

Zapytania i sugestie

Jeśli chciałbyś poprosić o więcej informacji, podzielić się własnymi sugestiami na temat polityki prywatności firmy lub w jaki sposób Mecmar Spa przetwarza dane osobowe, skontaktuj się z Mecmar Spa wysyłając e-mail na adres info@mecmargroup.com.

Niniejszy dokument stanowi "Politykę prywatności" niniejszej witryny i będzie podlegał aktualizacjom.

upoważnienie

W związku z otrzymanym powiadomieniem wyrażam zgodę na przekazywanie danych stronom działającym w imieniu Mecmar Spa. Przetwarzanie, o którym mowa w pkt 2) sekcji I powyższego zawiadomienia (cele ściśle związane i zaprojektowane do zarządzania relacjami z klientami) oraz związane z nimi i związane z nimi zabiegi wykonywane przez te strony.

Ponadto:
a) Promocja / sprzedaż produktów i usług (również stron trzecich) w odniesieniu do celów określonych w części I pkt 3 ogłoszenia (cele funkcjonalne dla działalności Mecmar Spa), wyrażam zgodę na przetwarzanie danych. < br> b) Przetwarzanie danych wrażliwych
W odniesieniu do danych wrażliwych, o których mowa w dziale II ogłoszenia, już nabytych lub które mogą zostać nabyte przez Mecmar Spa w wyniku wykonanych przeze mnie operacji lub zamówień, które wiążą się z niezbędnym przetworzeniem w konkretnym celu prowadzonym przez operację lub same usługi, wyrażam zgodę na przetwarzanie i komunikację, o których mowa w pkt C) sekcji III ogłoszenia. Wiem, że jeśli się nie zgodzę, Mecmar Spa nie będzie w stanie zainicjować umowy.
c) Ujawnianie informacji stronom trzecim
W odniesieniu do przekazywania danych osobowych stronom prowadzącym, również w imieniu Mecmar Spa, przetwarzanie, o którym mowa w pkt B sekcji III (przetwarzanie w celach funkcjonalnych dla działalności Mecmar Spa), wyrażam zgodę na ujawnienie informacji oraz związane z nimi i powiązane terapie wykonywane przez te strony.